Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

powered by Agones.gr (live scores)

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Τα δέκα ελληνικά θαύματα!

ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΛΠΙΣΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΡΝΤO.  
                                                                          
Ο Ολυμπιακός θέλει ένα θαύμα σήμερα κόντρα στην Μπορντό για να ανατρέψει το εις βάρος του 0-1 από το πρώτο παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη» και να προκριθεί στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να το πετύχουν; Θα δείξει. Οι Γάλλοι, πάντως, θυμίζουν δέκα ελληνικά θαύματα του ελληνικού ποδοσφαιρικού αθλητισμού μέχρι σήμερα, μια και θεωρούν ότι αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει σήμερα τους Γιρονδίνους θα πρόκειται για θαύμα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «sofoot», λοιπόν, τα δέκα ελληνικά θαύματα είναι τα εξής:


Το έπος της Πορτογαλίας
Το πρώτο φυσικά είναι το έπος της Πορτογαλίας, όπου οι Έλληνες πήγαν στη Λισαβόνα με όλα τα απαραίτητα: φωτογραφικές μηχανές, αντηλιακά, μαγιό και ρακέτες! Με αυτό εννοούν οι Γάλλοι ότι είχαμε αρχικά τον ρόλο του… τουρίστα μέχρι να περάσουμε τα εμπόδια των: Πορτογαλία, Ισπανία, Ρωσία, Γαλλία, Τσεχία και τελικά ο Ζαγοράκης να πάρει μια θέση δίπλα στον… Δία!


Το Γουέμπλεϊ και η Γιουβέντους
Το δεύτερο θαύμα αφορά τον Παναθηναϊκό και την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ το 1971.
Στη συνέχεια, υπάρχει η πορεία του Ολυμπιακού ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999 και τον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους.
Τέταρτο θαύμα είναι η παρουσία του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1985 και τον αποκλεισμό από την Λίβερπουλ.


ΑΕΚ και Άγιαξ
Πέμπτο θαύμα, είναι, σύμφωνα με τους Γάλλους, η πορεία της ΑΕΚ ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 1977, όταν αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους.
Στο έκτο θαύμα και πάλι ο Παναθηναϊκός με τη συμμετοχή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1996, με το ιστορικό γκολ του Βαζέχα στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ.


Αναστόπουλος και… τζατζίκι
Στην έβδομη θέση του Top-10 θαυμάτων βρίσκεται η εθνική ομάδα και η συμμετοχή της στο Euro 1980, με ειδική αναφορά στον Νίκο Αναστόπουλο αλλά και το ελληνικό... τζατζίκι!



ΠΑΟΚ και Βρύζας
Όγδοο θαύμα ο ΠΑΟΚ και η πρόκρισή του επί της Άρσεναλ στο Κύπελλο UEFA, με τους Γάλλους να κάνουν ειδική αναφορά στο γκολ του Ζήση Βρύζα. 


Ο Άρης και η «εξάρα»
Μία θέση πιο κάτω βρίσκεται ο Άρης του 1980 που απέκλεισε στον πρώτο γύρο του UEFA την Μπενφίκα, ενώ στην 10η θέση είναι το εντυπωσιακό 6-2 του Ολυμπιακού επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Tσάμππιονς Λιγκ το 2002.
                                                                                                                                        George

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

topetalotwnepishmwn@yahoo.gr

Στέιλτε μας τα δικά σας μυνήματα και προτάσεις

free counters