Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

powered by Agones.gr (live scores)

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Η δικαίωση του Λουκά


  Στην καριέρα του Λουκά Βύντρα αποδόθηκε η «Θεία Δίκη». Ο ποδοσφαιριστής που μεταβλήθηκε, με το «έτσι θέλω» κάποιων, σε «μαύρο πρόβατο» της ομάδας και κάποτε δεν τολμούσε ούτε να αγγίξει την μπάλα στο ΟΑΚΑ χωρίς να αποδοκιμασθεί, σήμερα θεωρείται ο MVP της «πράσινης» άμυνας και ένας απο τους ποιο πολύτιμους συντελεστές στην πορεία της ομάδας προς την κατάκτηση της κούπας του πρωταθλήματος!
Ήταν μια εποχή που ο Λουκάς δεν το σκεφτόταν καν, ότι θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Δεν πήγαινε άλλο.  Γιατί είχε μπει στην «μπούκα». Ότι θα έφθανε η ημέρα που θα άκουγε τον κόσμο να τραγουδά το όνομα του εν χορώ με το σύνθημα «Λούκας Βύντρα οεο, εοε» δεν το φανταζόταν, τότε. Το είχε πάρει απόφαση να φύγει και όπου τον έβγαζε η «ποδοσφαιρική του μοίρα», στην Γερμανία, στην Ιταλία. Οπουδήποτε. Αρκεί να έφευγε. Σοβαρό παιδί, μετρημένο, θαρρείς και δεν επηρεαζόταν από όλα αυτά. Τον έβλεπες και νόμιζες ότι δεν τον στεναχωρούν όλα αυτά.Ήταν και θα έιναι πάντα ένας σωστός επαγγέλματιας ο Λουκάς.

Κι όμως. «Μέσα» του ήξερε μόνο ο ίδιος τι ένιωθε. Η «εκδίκηση» του Λουκά, ήρθε με τον πιο ειρηνικό τρόπο, με τρόπο ο οποίος συνάδει με τον καλό χαρακτήρα του. Παιδί- «διαμάντι» ο Βύντρα, «απάντησε» μέσα από το γήπεδο, με την απόδοση του και την προσφορά του. Βούλωσε για τα καλά τα στόματα μερικών και στην Τρίπολη, την Κυριακή, ήταν Man of The Match: πέτυχε το «χρυσό» γκολ της νίκης-πρωτάθλημα και έπαιξε σε ΟΛΕΣ τις θέσεις της άμυνας στο ίδιο παιχνίδι. Δεξί μπακ, στόπερ και αριστερό μπακ. Και τερματοφύλακας θα έπαιζε αν του το ζητούσε ο Νίκος Νιόπλιας. Θα φορούσε τα γάντια του Τζόρβα και θα «καθόταν» κανονικά, κάτω από τα δοκάρια με την στολή του! Αυτός είναι ο Λουκάς Βύντρα!
Να τα πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχη.Ο Παναθηναϊκος άρπαξε τον διεθνή μπακ μέσα από τα χέρια ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Αυτή είναι η αλήθεια.Ο Βύντρα εκείνη την εποχή ήταν από τα κορυφαία και πιο περιζήτητα ταλέντα του ελληνικού πρωταθλήματος. Το άδικον της υπόθεσης ήταν ότι ενώ έπαιζε με επιτυχία στην θέση του στόπερ, ο Παναθηναϊκός αναγκάσθηκε να τον βάζει να παίζει εκτός θέσης, δεξί μπακ, για πολύ καιρό, προκειμένου να καλύψει τα κενά του. Λάθος λογική. Τι και αν έφυγε ο Γιούρκας για την Πόρτο; Ο Βύντρα τι έφταιγε; Παρόλα αυτά ο Βύντρα ήταν στην ομάδα που σήκωσε για τελευταία φορά τίτλο, το 2004, στο νταμπλ με προπονητή τον ισραηλινό Ιτζάκ Σουμ. Πέρασε μπόρες και περιπέτειες. Όμως, άντεξε. Και στην εθνική έπαιξε και στον Παναθηναϊκό καθιερώθηκε. Άλλος στη θέση του, με όσα τράβηξε, μπορεί να είχε «κόψει» και την μπάλα σήμερα!
Με 20 διεθνείς συμμετοχές στο ενεργητικό του με την εθνική , ο Βύντρα πάει το καλοκαίρι στο Μουντιάλ. Το 2008 ήταν, πάλι, μέλος της εθνικής και το 2010 θεωρείται η κορυφαία, ίσως, χρονιά της καριέρας του. Κάτι παραπάνω θα ξέρει από ορισμένους και ο Οτο Ρεχάγκελ, που τον καλεί συνεχώς στην εθνική. Στην προσωπική του ζωή ο Λουκάς είναι πολύ ήρεμος και ευτυχισμένος.Άνθρωπος χαμηλών τόνων.Τον είδαμε και έκανε δηλώσεις μετα απο πολύ καιρό και επειδη  είδα στην αθλητικη κυριακη τον ρεπορτερ του ΠΑΟ να λέει οτι προσπάθησαν να τον πείσουν να βγει να κάνει εστω μια δήλωση!Απο εκεί να φανταστείτε την ταπεινότητα που δίχνει αυτος ο παίκτης. Παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, θεωρείται άριστος οικογενειάρχης, όσο και επαγγελματίας. Από την «γιούχα», στην αποθέωση και πλέον ετοιμάζεται για την προσωπική του «υπέρβαση», μέσω Μουντιάλ!
Ο Λουκάς Βύντρα έχει κλείσει και άλλες φορές στόματα, άσχετα αν κάποιοι θέλουν να το ξεχνούν. Όπως τότε που «έσβησε» τον Ροναλντίνο στο 0-0 με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και του «κόλλησαν» το παρατσούκλι «Βυντρίνιο» αυτοί «που τον συμπαθούσαν». Ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά του κανείς, αντιλαμβάνεται ότι τα δυο σερί γκολ του με Σταντάρ (1-3) και Αστέρα (1-0) αποτελούν προσωπικό ρεκόρ. Πολλά γκολ δεν έχει πετύχει ο Βύντρα, ως αμυντικός άλλωστε.
«Γεμάτες» χρονιές από συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό, αντίθετα, έχει πολλές, σε όλες τις διοργανώσεις.Και κάνω εγώ τώρα την ερώτηση: Είναι δυνατόν να τον «πάνε» όλοι αυτοί οι προπονητές; Και γιατί τον «πάνε»; Επειδή είναι «εργαλείο». Προφανώς! 
                
                                                                                                                                        George

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

etsi re Louka!!!

Skaros είπε...

epiterlous 8a dikaiw8ei to paidi!!!
toso kairo ton ekrazan alla xwris auton oxi prwta8lhma oute kupelaki pagwto den 8a vlepame me thn katastash pou vrisketai h amuna...

Ανώνυμος είπε...

μακαρι να το παρουν χαμπαρι οι θερμοκεφαλοι της εξεδρας που δεν τον πανε μια κ τον βριζουν!!στηριζω τον λουκα κ παντα θα τον στηριζω γιατι εχει πρασινη ψυχη!!

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

topetalotwnepishmwn@yahoo.gr

Στέιλτε μας τα δικά σας μυνήματα και προτάσεις

free counters