Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

powered by Agones.gr (live scores)

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Τα τρία σημεία του ντέρμπι

Κίνητρο
Ο Παναθηναϊκός υπερέχει. Γιατί παίζει στην έδρα του, μπροστά στον κόσμο του, και ξέρει ότι αν κερδίσει παίρνει κατά 99% το πρωτάθλημα. Επίσης, θέλει πειστική νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο για να του δείξει ότι επέστρεψε δυναμικά στην κορυφή με σκοπό να εδραιωθεί σ’ αυτή.Γιατί με ενδεχομένη γκέλα, πολλώ μάλλον με ήττα, ακόμη και ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα, δίνει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να ελπίζει ότι απλά το 2010 είναι μια παρένθεση στην «ερυθρόλευκη» κυριαρχία. Όπως το 2004.
Ψυχολογία
Και οι δυο ομάδες προέρχονται από άδοξους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς. Το θέμα επομένως είναι ποιον «πείραξε» περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Λιέγη με  πίστη να ανατρέψει μια μη ανατρέψιμη κατάσταση και παρουσιάστηκε ανίκανος ακόμη και για ένα θετικό αποτέλεσμα .Ο Ολυμπιακός πήγε στο Μπορντό χωρίς καμία προσδοκία και κόντεψε να βρεθεί στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.Ουτε αυτος τα κατάφερε όμωςΕτσι πιστέυω οτι στο θέμα ψυχολογίας είναι και οι δύο στα ίδια επίπεδα.

Αγωνιστική κατάσταση
Όσον αφορά την καθαρά αγωνιστική κατάσταση θα πρέπει να σταθούμε σε δύο πράγματα. Στη φόρμα και στην κούραση. Και στα δύο υπερτερεί, σύμφωνα με τα δεδομένα, κατά κράτος ο Παναθηναϊκός. Έχει ένα δεμένο σύνολο, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  «ομάδα», για τα ελληνικά δεδομένα, και το οποίο θα πέσει πάνω στο σκορποχώρι και  (λόγω προπονητή) του Ολυμπιακού, το οποίο πάντως τον κάνει απρόβλεπτο.

Η κούραση, που θα παίξει το ρόλο της, ειδικά αν το ματς πάει στο 0-0 και κάποιος θέλει να βγει μπροστά για τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο (άρα χρειάζεται πιο πολλά τρεξίματα για να καλύψει περισσότερους χώρους) βαραίνει τον Ολυμπιακό. Και παρόλο που ο Παναθηναϊκός έχει μια μέρα λιγότερη για ξεκούραση, είναι τέτοια η διαφορά στις ανάσες των ομάδων μετά το 70’, που δίνει ξεκάθαρο αβαντάζ στους «πράσινους».
Τα συμπεράσματα δικά σας...
                                                                                                                                                 George

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

emeis 8a to paroume to ntermpi!!!
gate13

Ανώνυμος είπε...

pao ole pao oleeeeee!

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

topetalotwnepishmwn@yahoo.gr

Στέιλτε μας τα δικά σας μυνήματα και προτάσεις

free counters