Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

powered by Agones.gr (live scores)

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Με την κατάκτηση του τίτλου ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε και τυπικά την απευθείας παρουσία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2010-11.

Αυτό που μένει να δούμε είναι



αν οι πράσινοι στην κλήρωση που θα γίνει στο Μονακό στις 26 Αυγούστου θα είναι στο β` γκρουπ δυναμικότητας.

Πού βρίσκεται

Με βάση τη συνολική βαθμολογία της UEFA της τελευταίας 5ετίας, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 29η θέση με 56.979 βαθμούς.

Όμως, Βιγιαρεάλ*, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Φιορεντίνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, που είναι ομάδες με μεγαλύτερη βαθμολογία από το τριφύλλι, δεν θα πάρουν μέρος στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, άρα πρακτικά ο Παναθηναϊκός είναι στην 23η θέση.

Επομένως, οι πράσινοι είναι οριακά στο β' γκρουπ δυναμικότητας, καθώς από πάνω τους έχουν 15 ομάδες οι οποίες έχουν καλύτερη βαθμολογία και «δεδομένα» θα συμμετάσχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2010-11, είτε απευθείας στους ομίλους είτε έχοντας κλείσει θέση μέσω προκριματικών.

Οι ομάδες αυτές είναι οι Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Αρσεναλ, Μπάγερν Μονάχου, Μίλαν, Λιόν, Ιντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, Σαχτάρ**, Μπενφίκα, Βαλένθια, Μαρσέιγ και Ζενίτ**.

Αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός και οι ρωσικές Ρούμπιν Καζάν και Σπαρτάκ Μόσχας έχουν τυπικά και μαθηματικά εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους, αφού τα υπόλοιπα πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη.

Τι θέλει

Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για το ποιες ομάδες θα είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από το αγγλικό, το ισπανικό, το γαλλικό, το γερμανικό, το ολλανδικό και το πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Αγγλία, όχι στη Λίβερπουλ: Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ θα είναι σίγουρα στους ομίλους. Ο Παναθηναϊκός θέλει να τερματίσει 4η και να πάει στα προκριματικά μία από τις Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι ή Αστον Βίλα, όχι όμως η Λίβερπουλ που έχει μεγαλύτερη από αυτόν βαθμολογία.

Ισπανία, ναι σε Ναγιόρκα ή Ατλέτικ: Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι σίγουρα στους ομίλους. Από τις 4 ομάδες που διεκδικούν τις υπόλοιπες δύο θέσεις (η 3η πάει απευθείας στους ομίλους, η 4η στα πλέι οφ), ο Παναθηναϊκός θέλει μία εκ των Μαγιόρκα ή Αθλέτικ Μπιλμπάο, που είναι πολύ χαμηλότερα στη βαθμολογία της UEFA από το «τριφύλλι».

Ιταλία, όχι στη «Γιούβε»: Από τη Σέριε Α δεν υπάρχει απειλή, από τη στιγμή που Μίλαν, Ιντερ και Ρόμα είναι σίγουρα στους ομίλους, ενώ όποια και από τις Σαμπντόρια, Παλέρμο ή Νάπολι βγει 4η, ο Παναθηναϊκός τις έχει «από κάτω». Πρόβλημα θα προκύψει αν η Γιουβέντους κάνει ντεμαράζ στο τέλος και βγει αυτή τέταρτη.

Γερμανία, όχι στη Βέρντερ: Μεταξύ των Βέρντερ Βρέμης, Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ και Στουτγκάρδης που διεκδικούν την 3η θέση, ο Παναθηναϊκός είναι με τις τρεις τελευταίες, αφού η Βέρντερ έχει καλύτερη βαθμολογία.

Γαλλία, αν… γινόταν με Μπορντό, Λιόν: Πολύ μπερδεμένα τα πράγματα. Τον Παναθηναϊκό θα τον βόλευε πολύ να μείνει εκτός η Μπορντό, αλλά και η Λιόν, για να πάρει κι άλλο πλεονέκτημα στη βαθμολογία της UEFA.

Ολλανδία, ναι στον Άγιαξ: Ο Παναθηναϊκός θέλει… πώς και πώς να πάρει ο Αγιαξ το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ και όχι η Αϊντχόβεν που έχει καλύτερη βαθμολογία από το τριφύλλι.

Πορτογαλία, να αντέξει η Μπράγκα: Απλά τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός εύχεται η Μπράγκα να αντέξει μέχρι τέλους και να βγάλει εκτός μάχης την Πόρτο. Το +5 της Μπράγκα δίνει μια σχετική ασφάλεια, αφού απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές.

*Οι ισπανικές (Βιγιαρεάλ, Ατλέτικο) κι οι ιταλικές (Γιουβέντους, Φιορεντίνα) έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για να προλάβουν την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά.

**Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ζενίτ θα πάρουν μέρος στα προκριματικά, άρα υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μείνουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο τη θέση του Παναθηναϊκού.

George

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

topetalotwnepishmwn@yahoo.gr

Στέιλτε μας τα δικά σας μυνήματα και προτάσεις

free counters