Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

powered by Agones.gr (live scores)

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ο Λιονέλ Μέσσι στην κορυφή


Ο ΜΕΣΙ (ΣΤΑ 23 ΤΟΥ) Ο ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ0 33 ΕΚ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΜΠΕΚΑΜ!

Σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, ταλαιπωρώντας διαρκώς του αντιπάλους του και προκαλώντας συγκρίσεις με τον προπονητή του στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Λιονέλ Μέσι φέρεται και ως ο καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του "France Football".


Πριν καν κλείσει τα 23 του χρόνια (γεννημένος στις 24 Ιουνίου του 1987), ο σταρ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος πέρυσι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στον κόσμο από τη FIFA και πήρε τη "Χρυσή Μπάλα" από το "France Football" ως καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη, έχει καταφέρει να παίρνει περισσότερα χρήματα από παίκτες με - φαινομενικά - μεγαλύτερη διείσδυση στο χώρο του marketing και των χορηγών, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ της Μίλαν και οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά, οι οποίοι προκάλεσαν σάλο το περασμένο καλοκαίρι με τις δαπανηρές μεταγραφές τους (94 και 67 εκ. ευρώ αντίστοιχα) στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο... σεμνός και ταπεινός Μέσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γαλλικού περιοδικού, εισπράττει ετησίως περίπου 33 εκ. ευρώ(!), τα οποία προέρχονται από το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα (10 εκ. ευρώ), από τα χρήματα που έλαβε ως μπόνους για την επίτευξη στόχων την περασμένη σεζόν (4 εκ. ευρώ για την κατάκτηση Πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Σούπερ Καπ Ισπανίας, Champions League, Σούπερ Καπ Ευρώπης και Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων) και φυσικά από τις συμφωνίες του με χορηγούς και από τα συμβόλαιά του με διαφημιστικές εταιρίες (19 εκ. ευρώ!).

Δεύτερος στη σχετική λίστα, με εισπράξεις 30,4 εκ. ευρώ, είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, διαχρονική αξία τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στον κόσμο της διαφήμισης παρά τα 35 του χρόνια, ενώ στην τρίτη θέση, μόλις ...400 χιλ. ευρώ πίσω από τον Άγγλο σταρ, βρίσκεται ο Κριστάνο Ρονάλντο. Οι δέκα πρώτοι - σε ετήσιες εισπράξεις - ποδοσφαιριστές στον κόσμο (τα ποσά είναι σε εκ. ευρώ): Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 33, Ντέιβιντ Μπέκαμ (Μίλαν) 30,4, Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) 30, Κακά (Ρεάλ Μαδρίτης) 18,8, Τιερί Ανρί (Μπαρτσελόνα) 18, Ροναλντίνιο (Μίλαν) 17,2, Κάρλος Τέβες (Μάντσεστερ Σίτι) 15,4, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μπαρτσελόνα) 14,5, Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι) 14,2, Σαμουέλ Ετό (Ίντερ) 13,8.

Την ίδια στιγμή, οι συγκρίσεις του Μέσι με τον Μαραντόνα δίνουν και παίρνουν, με τον συμπαίκτη του στην Μπαρσελόνα, Πέδρο Ροντρίγεθ, να δηλώνει: "Για μένα ο Μέσι είναι καλύτερος από τον Μαραντόνα. Ο Μαραντόνα ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά αισθάνομαι ότι ο Μέσι είναι σπουδαιότερος". Τι λέει ο ίδιος ο Μέσι για τις συγκρίσεις με έναν "θρύλο" του ποδοσφαίρου; "Για να γίνεις θρύλος, για να γίνεις σπουδαίος, πρέπει να έχεις κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλα συμβαίνουν τόσο γρήγορα κι εγώ πρέπει να παραμείνω ψύχραιμος".

             
                                                                                                                                                  George

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

topetalotwnepishmwn@yahoo.gr

Στέιλτε μας τα δικά σας μυνήματα και προτάσεις

free counters