Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

powered by Agones.gr (live scores)

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Το αποτέλεσμα μετράει...

Οι υποστηρικτές του καλού ποδοσφαίρου σίγουρα απογοητεύτηκαν από τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα. Πολλοί είναι εκείνοι που πίστευαν ότι...

η Ίντερ θα είχε την ίδια τύχη με την Άρσεναλ, αλλά πριν προχωρήσουν σε ένα τέτοιο συνειρμό δεν μπόρεσαν να κάνουν την πιο απλή σκέψη.
Ότι ο Μουρίνιο ποτέ δεν θα πήγαινε στη Βαρκελώνη να παίξει σαν τον Βενγκέρ, ότι θα έδινε κυρίως βάση στο πώς να εξουδετερώσει αυτές τις μικρές πάσες της Μπαρτσελόνα και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έβγαινε να χτυπήσει την Μπαρτσελόνα σαν τρελός στα ίσα. Αν αυτό θεωρείται αντιποδόσφαιρο ή όχι είναι μια άλλη κουβέντα.
Είναι πολύς κόσμος που εξαγριώθηκε με τον τρόπο που έπαιξε η Ίντερ εχτές και όλοι φέραν σαν πρώτη σκέψη στο μυαλό τους το "catenaccio" Το σύστημα έγινε διάσημο από τον Αργεντινό προπονητή Χελένιο Χερέρα, ο οποίος το εφάρμοσε στην Ίντερ τη δεκαετία του ’60, με σκοπό να νικά με 1-0 τους αντιπάλους της στο ιταλικό πρωτάθλημα. Το catenaccio δεν είναι θεαματικό και συχνά χαρακτηρίζεται ως αντιποδόσφαιρο.Αυτό που ήθελα να πω λοιπόν αφορά τους περισσότερους Έλληνες και αναφέρομαι στο ευρωπαϊκό του 2004.Βέβαια τότε όσοι μας κατηγορούσαν για αντιποδόσφαιρο ήταν κομπλεξικοί, ζηλιάρηδες και ότι άλλο φαντάζεστε.Αυτό είναι το μεγάλο λάθος γιατί βλέπουμε τα πράγματα όπως μας συμφέρουν.Δηλαδή έπρεπε να ανοιχτεί η Ίντερ για να προσφέρει θέαμα μέσα στο κάμπ νου με 10 παίκτες και να θυσιάση μια πρόκριση στον τελικό που θα ερχόταν έπειτα από 38 ολόκληρα χρόνια!Να χάσει τέτοια ευκαιρία να κρεμάσει τόσους οπαδούς και στο κάτω κάτω είχε και το αποτέλεσμα του 3-1 που έπρεπε να υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια.
Και τώρα ας πάμε μια εβδομάδα πίσω για να θυμηθούμε ότι είχε προηγηθεί και το ματς στην Ιταλία οπού η Ίντερ έβαλε τρία γκολ και δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό παίζοντας μόνο αντιποδόσφαιρο.Σε κάτι άλλο που θέλω να αναφερθώ είναι το τρίτο γκολ της Ίντερ στο Μιλάνο το οποίο ήταν όντος οφσάιντ αλλά να μην ξεχνάμε ότι πιο πριν είχε υποδειχτεί λαθεμένα σε θέση οφσάιντ ο Μιλίτο ο οποίος έβγαινε τετατετ με τον Βαλντέζ.Επίσης άλλη μια λάθος υποδείξη για οφσάιντ αυτή την φορά ήταν για τον Καμερουνέζο φορ Σάμουελ Ετό.Και οι δύο φάσεις όμως γίνανε στο 0-0.
Αυτό που θα πρέπει να θυμάται ο καθένας ανά πάσα στιγμή, είναι ότι πέρα από τους παίκτες, βοηθάνε στο παιχνίδι για να βγει η στρατηγική και οι προπονητές.Δεν είμαι της λογικής ότι ο Γκουαρντιόλα είναι τυχερός επειδή έχει αυτούς τους παίκτες στη διάθεση του, οπότε όποιος και αν ήταν θα έπαιζαν την ίδια μπάλα.Άμα ήταν έτσι γιατί δεν έκανε πορεία και η Ρεαλ που είχε Ρονάλντο,Κακά,Μπενζεμά και δεν συμμαζεύεται ασχέτως και αν είχε προπονητή τον Πελεγκρίνη.
Και ας καταλήξω εκεί που ήθελα δηλαδή στον Μουρίνιο ο οποίος έκανε παρεμβάσεις σε όλα τα σημεία του ματς. Κι αυτό ίσως που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους είναι ότι οι παρεμβάσεις που κάνει ή δεν κάνει στα ματς τις περισσότερες φορές τον δικαιώνουν. Για να κερδίσεις μια πρόκριση, δεν αρκεί να έχεις την ομάδα στον αυτόματο. Για οποιαδήποτε τακτική παρέμβαση μέσα στο παιχνίδι ή για κάποια αλλαγή, πρέπει να υπάρχει μια εξήγηση.


ΥΓ:Άρε Μπούσκετς εκτός από επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έχεις βγάλει και δραματική σχολή!Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...
 

george

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

topetalotwnepishmwn@yahoo.gr

Στέιλτε μας τα δικά σας μυνήματα και προτάσεις

free counters