Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

powered by Agones.gr (live scores)

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ο κορυφαίος παίκτης και ο κορυφαίος προπονητης

Είναι αυτή τη στιγμη αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο...

Οπώς όλα δείχνουν γράφει ιστορία με την Μπαρτσελόνα πολοί τον συγκρίνουν με το παλιό αστέρι του αργεντίνικου ποδοσφαίρου τον Ντιέγκο Μαραντόνα άλλοι λένε οτι τον έχει ξεπεράσει κιολας.
Το μόνο που δεν έχει καταφέρει είναι να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελο.Μπορεί όμως ένας παίκτης που δεν έχει πάρει Μουντιάλ να μπει στο κάδρο με τους κορυφαίους παίκτες στον πλανήτη όπως τον Πελέ,Μαραντόνα,Ζιντάν,Ροναλντίνιο...Αυτο είναι ένα μεγάλο ερώτημα.Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτο.Ηθελα να μιλήσω για κάτι που άκουσα να λέγετε πολλες φορές εχθές "Ο Μέσσι δεν ήταν στην μέρα του".Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι απο εμάς του Έλληνες και θέλω να το κατακρίνω.Ο Μέσσι δεν εκτελεί πέναλτι χωρίς τερματοφύλακα με αποτέλεσμα αμα βάζει το πέναλτι να λεμε ότι ο Μέσσι ήταν σε καλή
μέρα ενω άμα το χάνει δεν ήταν στην καλή του μέρα.Πρέπει να ξεχωρίζουμε κάποια πράγματα.Ο Αργεντίνος δεν παίζει μόνος του μπάλα αλλά παίζουν και οι άλλοι.Αντί να επαινούμε λοιπόν τον Ζοσε για την εξερετική τακτική που έπαιξε πάνω στον Μέσσι προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τον Αργεντίνο σούπερ σταρ με διάφορες δικαιολογίες και να μην αποδεχτούμε την κατα κράτος νίκη της Ίντερ και την στρατηγική του Special One.
Πιστέυω πως πρέπει να παρουσιάσουμε το σχέδιο του Πορτογάλου τεχνικου της Ίντερ γιατι αξίζει τον κόπο.Ο Μουρίνιο είχε δηλώσει εξ αρχής πως δεν πρόκειται να μπει στην διαδικασία να αντιμετωπίσει με προσωπικό μαρκάρισμα το Μέσι. Τι έκανε όμως; Του έκλεισε την δεύτερη πάσα. Του περιόρισε τον χώρο. Του χάλασε το τρικ μ' ένα δικό του με λίγα λόγια. Αν παρατηρήσει κανείς το παιχνίδι του μέσου της Μπαρσελόνα θα διαπιστώσει πως σπάνια θα αρχίσει ατομική προσπάθεια την πρώτη φορά που θα δεχθεί την μπάλα στα πόδια του. Γνωρίζει πολύ καλά πως εκείνη τη στιγμή όλη η προσοχή, όλη η ενέργεια του προσωπικού του αντιπάλου είναι στραμμένη πάνω του. Ένα καλό κοντρόλ και μία πάσα, κατά προτίμηση προς τα πίσω, του δίνουν την απαραίτητη ελευθερία χώρου. Ο Μέσι εκμεταλεύεται πλήρως τη στιγμιαία χαλάρωση του αμυντικού που βλέπει τη μπάλα να φεύγει από τα πόδια του χωρίς συνέπειες και τη ξαναπαίρνει σχεδόν αμέσως κάτω από πολύ καλύτερες προϋποθέσεις και ελεύθερος από τον «ζυγό» του μαρκαρίσματος. Ο Μουρίνιο πόνταρε εκεί ακριβώς. Να σταματήσει την δεύτερη πάσα, συνήθως του Τσάβι, στον Μέσι. Και τα κατάφερε δίνοντας οδηγίες να μην εμπλακούν οι παίκτες του σε προσωπικές μονομαχίες με αντίπαλο έναν ποδοσφαιριστή με πολλά επίπεδα ανώτερης τεχνικής κατάρτισης, αλλά να τον ακολουθούν κατά πόδας στην κίνηση που κάνει μετά την πρώτη πάσα. Αποτέλεσμα; Ο διάδοχος του Ντιέγο Μαραντόνα φάνηκε ελάχιστα και η Ιντερ τελείωσε το ματς κάνοντας λιγότερα φάουλ από τη Μπαρσελόνα, 18 έναντι 21, παρά το γεγονός πως ήταν αυτή που κυνηγούσε μια και δεν είχε τη μπάλα στα πόδια της!!!!
George

1 σχόλια:

thanasis είπε...

wraio!!!...apla gia ayto p eipes....gia tn mesi kai to mundial..kai o xatzipanagis dn phre titlo m tn irakli alla nmzw htn stous 3 kalyterous olwn twn epoxwn...!

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

topetalotwnepishmwn@yahoo.gr

Στέιλτε μας τα δικά σας μυνήματα και προτάσεις

free counters