Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

powered by Agones.gr (live scores)

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Εuropa League:Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών


   Η κόντρα της Λίβερπουλ με την Μπενφίκα ξεχωρίζει από τους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Europa League. Δύο από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου θα κοντραριστούν για μία θέση στα ημιτελικά, την ώρα που στην Ισπανία ο «εμφύλιος» της Βαλένθια με την Ατλέτικο ΜαδρίτηςΖόρζε Ζέσουςθρόνο του πορτογαλικού πρωταθλήματος έχει ευχάριστες αναμνήσεις από αναμετρήσεις με αγγλική ομάδα την εφετινή περίοδο, αφού στη φάση των ομίλων επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση της συμπολίτισσας της Λίβερπουλ, Έβερτον του Ντέιβιντ Μόγες. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν απουσίες, με τον Αϊμάρ να είναι ο μόνος που έχει τεθεί εκτός.     
    Στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ γνωρίζουν πως ένας ευρωπαϊκός τίτλος ίσως «γλυκάνει» τους οπαδούς, οι οποίοι βλέπουν ακόμα και την 4η θέση του πρωταθλήματος να φαντάζει όνειρο απατηλό. Ο Μπενίτεθ δεν υπολογίζει τους Ακουιλάνι, Σκρτελ, Αουρέλιο, αλλά είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει τον Τόρες να έχει ανακτήσει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. 
    Με στόχο την πρόκριση στον τελικό, ο οποίος φιλοξενείται στην έδρα του, το Αμβούργο θα υποδεχθεί τη «γνώριμη» μας, Σταντάρ Λιέγης. Η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία έχει ως στόχο να φθάσει ως το τέλος του δρόμου, κάτι που πέρυσι της στέρησε η συμπατριώτισσά της, Βέρντερ Βρέμης. Οι δύο ομάδες κοντράρονται για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή τους ιστορία, παρά το ότι αποτελούν δύο από τα σημαντικά ονόματα του ποδοσφαίρου της ηπείρου μας. Με την ελπίδα ότι οι παίκτες του θα αφήσουν πίσω την κακή εικόνα των παιχνιδιών της Μπουντεσλίγκα ο Λαμπαντία είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει, μετά από ένα εξάμηνο απουσίας, τον Πάολο Γκερέρο. Ο Περουβιανός αναμένεται να προσφέρει λύσεις στην επίθεση, αν και δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός. Εκτός αγώνα έχουν τεθεί οι Γιάνσεν, Ελία, την ύστατη προσπάθεια για να προλάβει κάνει ο Ματάισεν. 
   Στο στρατόπεδο των Βέλγων επικρατεί αισιοδοξία μετά και τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Ο Ντ’ Ονόφριο ζητά από τους παίκτες του την ευρωπαϊκή επιτυχία για να μείνουν στην άκρη οι εντός των τειχών αποτυχίες. Η απουσία του Σαρ θα αλλάξει τα αμυντικά πλάνα, σημαντική ήταν η ξεκούραση της οποίας έτυχαν οι Βίτσελ, Γκονζάλεζ και Γιοβάνοβιτς στον αγώνα με τη Σαρλερουά.Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει υπέρβαση στην ευρωπαϊκή τους ιστορία, Φούλαμ και Βόλφσμπουργκ Σαχτάρ Ντόνετσκ, άφησε εκτός συνέχειας τη Γιουβέντους και μάλιστα με εντυπωσιακή ανατροπή. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Χαλ οι «cottagers» γνώρισαν την ήττα και σημαντικός παράγοντας για την…αποτυχία τους ήταν η απουσία των Ζαμόρα, Ελμ. Αμφότεροι όμως επιστρέφουν και προσφέρουν στην ομάδα τους σημαντικές επιθετικές λύσεις, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Τζόνσον είναι μακροχρόνια τραυματίας και ο Οκάκα δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Στο στρατόπεδο της Βόλφσμπουργκ θα περιμένουν τον Έντιν Τζέκοτρεις αναμετρήσεις που έχει βρει αντιμέτωπες ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ. κοντράρονται στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι επί αγγλικού εδάφους. Η ομάδα του Ρόι Χόγκτσον είναι η ευχάριστη έκπληξη του θεσμού, αφού μετά την κάτοχο του τίτλου, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ο Βόσνιος είναι το μεγάλο τους «όπλο», ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έχει σκοράρει και στις τρεις αναμετρήσεις που έχει βρει αντιμέτωπες ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των 1ων προημιτελικών:

Πέμπτη
Φούλαμ - Βόλφσμπουργκ (22:05)
Μπενφίκα - Λίβερπουλ
Αμβούργο - Σταντάρ
Βαλένθια - Ατλέτικο

* Όλοι οι αγώνες στις 22:05
**Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 8 Απριλίου
Xristoforos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

topetalotwnepishmwn@yahoo.gr

Στέιλτε μας τα δικά σας μυνήματα και προτάσεις

free counters