Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

powered by Agones.gr (live scores)

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!...δεν μου έρχεται άλλη λέξη στο μυαλό..


"Σήμερα 16/06/2010, στην Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δίναμε εξετάσεις στο μάθημα της Ανατομίας και Μορφολογίας Φυτού. Μετά την είσοδο των φοιτητών στην αίθουσα, όπου θα πραγματοποιούνταν η εξέταση, μπήκε...
μέσα στην αίθουσα ο διδάσκων Καθηγητής (το όνομα του δεν το αναφέρω καθαρά λόγω προσωπικής μου αξιοπρέπειας, αλλά ούτως ή άλλως είναι γνωστό στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα), ο οποίος μετά από προτροπή της επιτηρήτριας (για άγνωστους λόγους), ζήτησε από μια φοιτήτρια να αλλάξει θέση -σημειωτέον- πριν να δοθούν τα θέματα και ξεκινήσει η εξέταση. Η στιχομυθία που ακολούθησε είναι η εξής ( όσο και αν δεν πιστεύετε στα μάτια σας) :
-Καθηγητής : Εσύ η μεσαία (πήγαινε) στην έδρα.
-Φοιτήτρια : Για ποιο λόγο;
-Καθηγητής : Γιατί έτσι θέλω.
-Φοιτήτρια : Τι απάντηση είναι αυτή; Τι σημαίνει αυτό;
-Καθηγητής: Σημαίνει ότι έτσι γουστάρω. Είμαι ο καθηγητής, ο εξεταστής και σου βάζω ότι θέματα γουστάρω και σε εξετάζω σε όποια θέση θέλω.
-Φοιτήτρια: Είστε ο καθηγητής κ.Τάδε, δεν είστε εξουσιαστής.
Και η φοιτήτρια αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να δώσει το μάθημα.
Μετά την αποχώρηση της φοιτήτριας ο καθηγητής μίλησε για στοιχειώδη ευγένεια και για κρούσματα «αδιαβασιάς». Μία άλλη φοιτήτρια παρακολουθώντας την όλη κατάσταση, υπενθύμησε στο Καθηγητή την ιδιότητα του και του παρέδωσε μαθήματα ευγένειας, πριν αποχωρήσει και αυτή από την αίθουσα.(Χωρίς να του «ιδρώσει το αυτί» ιδιαίτερα, να συμπληρώσω)
Και κάπου εδώ θα ήθελα να σημειώσω κάποια πράγματα : Ως που θα φτάσει η ιδέα τέτοιου είδους καθηγητών ότι εξουσιάζουν φοιτητές και προσωπικότητες; Από πότε το ότι κάποιος είναι φοιτητής -δηλαδή Ακαδημαϊκός Πολίτης- σημαίνει ότι είναι κατώτερος άνθρωπος και ότι είναι στην διάθεση του κάθε καθηγητή; Πού είναι η Παιδεία και η καλλιέργεια αυτών των ανθρώπων, που υποτίθεται ότι έχουν πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και είναι Παιδαγωγοί;;;; Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν παραδείγματα για τα παιδιά που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια και είναι το μέλλον του αύριο για την Ελλάδα;;; Η μονιμότητα της θέσης της οποίας κατέχουν τους δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρονται με τον παραπάνω τρόπο; Από πότε μπήκε σε εφαρμογή το face-control στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας;;;
Τέλος, αν και άχρηστη πληροφορία μετά από όλα αυτά, επειδή την φοιτήτρια τυγχάνει να την γνωρίζω προσωπικά, θα ήθελα να πω πως πρόκειται για μια λαμπρή φοιτήτρια η οποία δεν είχε δώσει το μάθημα όταν έπρεπε λόγω προβλήματος υγείας. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, όπως κατάλαβα σήμερα..
Τα συμπεράσματα δικά σας.."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ(από troktiko)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

topetalotwnepishmwn@yahoo.gr

Στέιλτε μας τα δικά σας μυνήματα και προτάσεις

free counters