Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

powered by Agones.gr (live scores)

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

«Σε μια γωνιά στην Σκεπαστή…» ...η ΑΕΚ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΚΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΠΕΣ,ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ...ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!

Τέλη του 1970, ο ΜΕΓΑΛΟΣ Λουκάς Μπάρλος,σαν σήμερα ,παίρνει την ιστορική και γενναία απόφαση να κατασκευάσει την διώροφη εξέδρα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο μύθος της Σκεπαστής ξεκινούσε την πορεία του... Με την πορεία των ετών οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ βρήκαν την δική τους «γωνιά» στην Νέα Φιλαδέλφεια. Το τραγούδι, ο παλμός και τα πανηγύρια ξεκινούσαν από εκεί. Εκείνη η γωνιά ήταν το πρώτο σημείο που έβλεπες μπαίνοντας στην Νέα Φιλαδέλφεια. Σαν μία ανώτερη δύναμη να έστελνε το βλέμμα σου εκεί...  Παίκτες και οπαδοί της ΑΕΚ ταυτισμένοι με εκείνο το σημείο. Εκεί που κάθε σύνθημα, κάθε τραγούδι έμοιαζε με «τελετή».
Το 2003 η ανοησία, η παρανοϊκή βιασύνη, ο ανύπαρκτος προγραμματισμός και οι υποσχέσεις που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα από ατιμώρητους «εγκληματίες» της σύγχρονης ιστορία της ΑΕΚ έφεραν το γκρέμισμα της Νέας Φιλαδέλφειας. Του Ναού της ΑΕΚ... Σαν σήμερα το 2003 γκρεμίστηκε και το τελευταίο κομμάτι του γηπέδου. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την Σκεπαστή. Οι οργανωμένοι οπαδοί ζήτησαν να γκρεμιστεί τελευταίο για να αποτίσουν φόρο τιμής στην δική τους «γωνιά». Στο δικό τους «σπίτι».
Εδώ και μία επταετία δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Σωρός από μπάζα, χόρτα και η σημαία της ΑΕΚ να κυματίζει περήφανα και να θυμίζει ότι εδώ λατρεύτηκε η μεγαλύτερη και πιο περήφανη ομάδα της Ελλάδας. Επτά χρόνια μετά η ΑΕΚ δεν έχει γήπεδο, η Νέα Φιλαδέλφεια παραμένει χωράφι και τα όνειρα μας... μπάζα.
Thanasis


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

topetalotwnepishmwn@yahoo.gr

Στέιλτε μας τα δικά σας μυνήματα και προτάσεις

free counters