Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

powered by Agones.gr (live scores)

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

OOO ERXOMAΣΤΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΙ...!!!

Κακά τα ψέμματα, η ΑΕΚ δίνει τον αγώνα της χρονιάς. Μέχρι τον επόμενο βέβαια. Η ομάδα έχει, δεν λέω ότι την έχασε ακόμη, την ευκαιρία να

σώσει την χρονιά. Μια τελευταία ευκαιρία. Απόλυτα δίκαια η ΑΕΚ είναι στα πλέι οφ, καμία σχέση με την πρώτη χρονιά του... θεσμού, και θα έπρεπε να είναι η πιο προετοιμασμένη για αυτό. Για να μπορέσει δηλαδή σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα να διορθώσει το "τίποτα" της κανονικής περιόδου.
Το πρώτο δείγμα ήταν αποκαρδιωτικό. Αθλιο. Πέρασαν μέρες, έχουμε τόσο δύσκολο και καθοριστικό παιχνίδι μπροστά αλλά το μυαλό δεν μπορεί να ξεκολλήσει από την ποδοσφαιρική ντροπή της Τετάρτης. Και εκτός από την παντελή έλλειψη τακτικής, αγωνιστικού σχεδίου για κάτι ήταν σίγουρα εξοργιστική και η απάθεια των περισσότερων παικτών της ΑΕΚ. Το απίθανο δημοσιοϋπαλληλίκι που σφραγίστηκε με τις δηλώσεις μνημεία των Μαντούκα και Λεονάρντο αλλά και του Μπάγεβιτς που είδε καλύτερο ξεκίνημα και άνοδο στο δεύτερο ημίχρονο. Βλέποντας τον Αρη, τον άτιτλο Αρούλη να μασάει σίδερα απέναντι σε μια καλύτερη, θεωρητικά, ομάδα τρεις μόλις μέρες μετά την τεράστια απογοήτευση και να ήθελα να δώσω δικαιολογία δεν θα μπορούσα.
Ακόμη κι αν νικήσουν τον ΟΣΦΠ ΞΑΝΑ μέσα στο Καραϊσκάκη τίποτα από αυτά δεν αλλάζει. Θα είναι όμως παρελθόν. Θα έχουμε πολύ καλύτερα πράγματα να σκεφτόμαστε. Το να λέμε ότι είναι στο χέρι της ΑΕΚ να νικήσει μέσα στο Καραϊσκάκη δεν είναι ούτε αλλαζονικό, ούτε ανέκδοτο. Το έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία. Μόλις τρεις μήνες νωρίτερα η ΑΕΚ νίκησε εύκολα, χωρίς να κινδυνεύσει σχεδόν καθόλου με 2-1 εκεί μέσα και το μοναδικό γκολ που έφαγε ήταν άκυρο. Χαλαρά. Χωρίς να πιεστεί καθόλου και με το σκορ να αδικεί μόνο αυτή αφού με λίγη προσοχή και περισσότερο ομαδικό πνεύμα των μεσοεπιθετικών της θα είχε πετύχει κι άλλα γκολ, μπορούσε να φτάσει ακόμη και σε ιστορικό σκορ για εκτός έδρας ματς.
Αυτό λοιπόν πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Τίποτε άλλο. Πλέον ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο ΟΣΦΠ. Δεν είναι θέμα προπονητή ή οτιδήποτε άλλο. Και σε αυτούς η χρονιά ξεκίνησε θεόστραβα από την πρώτη μέρα, και αυτοί είναι στα μαύρα τους τα χάλια και βέβαια σε θέματα τακτικής και αγωνιστικού σχεδίου τίποτα δεν αλλάζει τώρα ακόμη κι αν ο Μουρίνιο πάθαινε... εγκεφαλικό και ερχόταν στον ΟΣΦΠ μόνο για το βράδυ της Κυριακής. Το θέμα και σε αυτούς όπως και στην ΑΕΚ είναι να μπουν και να παίξουν οι καλύτεροι στις θέσεις που τους ταιριάζουν περισσότερο. Δυστυχώς στην ΑΕΚ ακόμη κι αυτό δεν μπορούμε να δούμε σε συνέχεια. Ελάχιστα πράγματα λοιπόν μπορούν να αλλάξουν σε θέματα τακτικής και βέβαια οι ποδοσφαιριστές είναι οι ίδιοι. Οπως και στον αγώνα ανήμερα των ΦΩΤΩΝ έτσι και σήμερα έτσι και σε όλα τα ντέρμπι το "θέλω" και η παλικαριά μετράνε περισσότερο. Επιτέλους ας την έχουν. Ας πετάξουν από πάνω τους την σταμπα των δύο συνεχόμενων τέταρτων θέσεων στο πρωτάθλημα, μια στάμπα ντροπής που θα τους ακολουθεί και που βέβαια έχει κηλιδώσει και την υστεροφημία του Μπάγεβιτς.
Ας κάνουν όλοι επιτέλους το καλύτερο δυνατό για τους εαυτούς τους. Για το μέλλον τους ή για την υστεροφημία τους στην περίπτωση του Μπάγεβιτς. Στο κάτω κάτω ας το.,. κάνουν οι παίκτες για τις διακοπές τους γιατί όπως πάμε τους βλέπω Ιούλιο στο... Αζερμπαϊτζάν. Θα έλεγα και τι σημαίνει μια τέτοια νίκη για τον λαό της ΑΕΚ, το ένιωσαν και οι ίδιοι τον Γενάρη πριν και μετά τον αγώνα, αλλά δεν θέλω να αισθανθούν... πίεση. Ας το κάνουν για πάρτη τους αφού φαίνεται πως μόνο ο εαυτούλης τους τους νοιάζει και η έτοιμη δικαιολογία.
thanasis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

topetalotwnepishmwn@yahoo.gr

Στέιλτε μας τα δικά σας μυνήματα και προτάσεις

free counters