Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

powered by Agones.gr (live scores)

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Ο Νέλσον Μαντέλα φυλακίστηκε το 1964.Ήταν ο 466ος έγκλειστος εκείνης της χρονιάς.Οι δύο αυτοί αριθμοί χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί η "ταυτότητα" ενός εκ των διασημότερων φυλακισμένων του πλανήτη:εμπρός μπήκε ο αριθμός... προτεραιότητας (466) και ως κατάληξη τοποθετήθηκαν οι δυο τελευταίοι αριθμοί της χρονιάς στην οποία έγινε η σύλληψη του.Τόσο απλά μπήκε στη Ζωή όλου του κόσμου ο αριθμός 46664.

46664:έως τις 17 Μαϊου δεν έλεγε τίποτα περισσότερο για όλους εμάς πέρα από τα ήδη γνωστά.Τότε συνδέθηκε και με τα εν Ελλάδι δρώμενα: "Ο Ολυμπιακός έκοψε φέτος" γράφει στο ρεπορτάζ του ο Ηρακλής Αντύπας "46.664 χιλιάδες εισιτήρια λιγότερα απ' όσα είχε κόψει πέρυσι".Όπα! Ξαφνικά ο....σειριακός αριθμός του Νέλσον Μαντέλα ταυτίστηκε με όσα συνέβησαν φέτος στον Ολυμπιακό.Και την αποκαθήλωση του.Ο,τι έγινε δηλαδή και το 2004 όταν πήραμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πορτογαλία.Πρωτάθλημα ο Παναθηναναϊκος το 2004,πρωτάθλημα και το 2010.Κύπελλο ο Παναθηναϊκος το 2004,κύπελλο και το 2010.Το πράγμα αρχίζει και νοστιμίζει πιο πολύ.Τόσο που δεν είναι υπερβολικό για κάποιον να σκεφτεί:πρωταθλήτρια η Ελλάδα το 2004 πρωταθλήτρια και το 2010.

Η σκέψη αρχίζει και χάνει κάθε λογική
Από το μυαλό εξαφανίζετε κάθε φρένο και αρχίζουν και προκύπτουν μόνο περισσότερες συγκυρίες:μερικά πράγματα έγιναν, κάποια μπορεί να γίνουν και κάποια έχουν ήδη γίνει.Για παράδειγμα στον τελικό του Τσαμπιονς Λιγκ το 2004 έπαιξε μια "μπλε" ομάδα εναντίον μιας "κόκκινης" (Πόρτο-Μονακό).Το ίδιο συνέβη και φέτος και μάλιστα με προπονητή στους φετινούς "μπλέ" φιναλίστ τον Ζοσέ Μουρίνιο.Τον άνθρωπο δηλαδή που το σήκωσε με τους "μπλε" την Πόρτο 6 χρόνια πριν...Ένα είναι σίγουρο:ο Ζοσε απο την ερχόμενη σεζόν θ' αναλάβει μια ομάδα που μπορεί να σπαταλά πολλά χρήματα και που αδυνατεί να πετύχει τους στόχους της(Ρεαλ Μαδρίτης),όπως είχε κάνει και το 2004 αναλαμβάνοντας την ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Είπαμε, λογική δεν υπάρχει σε ο,τι διαβάζετε
Ποσό λογικό ήταν όμως τουλάχιστον για τον ποδοσφαιρικό πλανήτη,αυτό που έγινε στα γήπεδα της Πορτογαλίας;
Για να το πούμε και διαφορετικά:πόσο παράλογο είναι για κάποιον να χρησιμοποιήσει για οιωνό θριάμβου των Ελλήνων (και) στη Νότιο Αφρική και την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας; Γιωργάκης, Κωστάκης,Παπανδρέου ή Καραμανλής, σημασία δεν έχει.Αυτό που μετρούν είναι η "αλλαγή" και η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα.Τότε λόγω Ολυμπιακών, τώρα λόγω ΔΝΤ.

Γράφουν ότι είναι ώρα της Αγγλίας να κατακτήσει το Μουντιάλ πατώντας πάνω στις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες για τους Άγγλους.Λένε ότι ο Ντούνγκα έμαθε από το κάζο του 2006 και τώρα θα παρουσιάσει μια ομάδα συνόλου για να κυριαρχήσει.Και θα το καταφέρει.Πιστεύουν ότι η Ισπανία δεν παίζετε από κανέναν αντίπαλο πάνω στη γη, ότι ποτέ δεν πρέπει να ξεγράφεις την Ιταλία,ότι η Ολλανδία κάποια φορά θα ξεπεράσει το κόμπλεξ της και θα αναρριχηθεί στην κορυφή του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου.Ψιθυρίζετε ότι ο Μπλάτερ θα είναι έτοιμος για τη σπουδαιότερη "μαγειρικη" του δημιουργία:την ανάδειξη μιας αφρικάνικης ομάδας σε πρωταθλήτρια κόσμου.Λένε,γράφουν,ψιθυρίζουν,πιστεύουν...

Όλα μπορεί να συνέβαιναν.
Ακόμα και ο Κοντρέρας θα μπορούσε να πετύχει χατ τρικ σ' εναν τελικο ανάμεσα στη Χιλή και στη Βόρειο Κορέα και οι Χιλιανοί να χάσουν με 4-3 από καρέ του Βορειοκορεάτη γκολκιπερ! Τιποτα όμως από όλα αυτα δεν πρόκειτε να συμβεί.
Και επειδή έχετε μπει για τα καλά στο νόημα,έχετε καταλάβει ότι και η Νότιος Αφρική θα μουρλαθεί στο συρτάκι, πάρτε και μερικές προβλέψεις για το άμεσο μέλλον:

1 Την επόμενη σεζόν ο Μαριο Γκαλίνοβιτς θα υπερασπίζεται την εστία του Ολυμπιακού.Αυτός  ξεκίνησε τη σεζόν βασικός και έχασε τη θέση του στη συνέχει της περιόδου.Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Νικοπολίδη το 2004.
2 Νέο γήπεδο ο Ολυμπιακός μπορεί να μην προλαβαίνει και να μην χρειάζεται να χτίσει (ή να του χτίσουν) όπως το 2004, αλλά το καλοκαίρι -μετά το Μουντιάλ- θα κάνει μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές στην ιστορία του:θα ντύσει στα ερυθρόλευκα τον Ροναλντίνιο, ο οποιος μέσω του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να επανέλθει στη σελεσάο εις ματην.Οπως,δηλαδη,ο Πιβάλντο το 2004.
3 Ο ΠΑΟΚ αποκλείεται να παίξει στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ.Το καλοκαίρι του 2004 την έπαθε από το φαξ, φέτος θα την πατήσει από τους πανίσχυρους πιθανούς αντιπάλους του.
4 ο Μουρίνιο οδηγεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία.Στο Τσαμπιονς Λιγκ η "Βασσίλισα" αποτυγχάνει ξανά.  

George

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

topetalotwnepishmwn@yahoo.gr

Στέιλτε μας τα δικά σας μυνήματα και προτάσεις

free counters